Home

Beter presterende mensen, teams en organisaties

Gijsbert Voorneveld

Ik ben Gijsbert Voorneveld

Werkervaring

Na mijn studie Bestuurlijke Informatiekunde aan de Hogeschool Utrecht ben ik in 1996 gestart als gedetacheerd softwareontwikkelaar voor banken, verzekeraars en telecombedrijven. We hanteerden destijds een vernieuwende aanpak waarbij we steeds een nieuwe module in een periode van vier weken opleverden door een team samengesteld uit ontwikkelaars en materiedeskundigen uit de klantorganisatie, een aanpak die nu Agile of Scrum genoemd wordt.

Na het behalen van mijn doctoraal ‘Management, Informatie en Technologie’ aan de TU Delft in 2000 (parttime studie naast mijn normale werk) ben ik actief geworden als Management Consultant bij Capgemini. In de periode 2000 – 2006 heb ik daar vele interessante projecten gedaan en heb ik mijn vaardigheden als Management Consultant optimaal kunnen ontwikkelen. Het was een inspirerende tijd en met name de absolute focus op het ontwikkelen van teams en mensen als de sleutel tot productiviteit heeft mij blijvend geïnspireerd om te werken aan mijn eigen ontwikkeling, maar ook om de ontwikkeling van de mensen met wie ik werk te stimuleren.

In 2007 ben ik samen met een zakenpartner een eigen Management Consulting bureau begonnen waarbij industriekennis en de menselijke maat onze belangrijkste kenmerken waren. Met dit eigen adviesbureau hebben wij vele toonaangevende bedrijven mogen helpen bij veranderprojecten, de introductie van nieuwe technologieën en producten en het verbeteren van hun dienstverlening. 

Naast het dagelijkse advieswerk ben ik sinds 2007 actief lid van de Orde van Organisatieadviseurs (Ooa) waar ik actief ben op het gebied van leren en reflecteren. Zo ben ik intervisiefacilitator om collega’s te helpen te reflecteren op hun professionele handelen en ben ik lid van de commissie die het opleidingsaanbod voor de Ooa cureert. Sinds 2019 werk ik als zelfstandig management consultant waarbij ik klanten begeleidt om hun organisatie op een organische manier te verbeteren door interventies te ontwerpen waar de klant/opdrachtgever en zijn/haar mensen een belangrijk deel van de oplossing zijn.

Duurzame verbetering

Door de jaren heen ben ik tot het inzicht gekomen dat verandering alleen duurzaam is als deze echt doorleeft wordt door alle betrokkenen. Daarom zal een gewenste verandering het beste werken indien deze vanaf het begin mede vorm wordt gegeven door de betrokken mensen en waarbij aandacht wordt geschonken aan wat de verandering voor hun én voor de organisatie oplevert. Wat willen de betrokkenen zelf bereiken, bijvoorbeeld in hun huidige functie/verantwoordelijkheid, maar ook welke nieuwe vaardigeden willen zij ontwikkelen waar de gewenste verandering aan zou kunnen bijdragen. Kortom het verbinden van organisatiedoelen aan de mensen die de organisatie vormen. Als dit lukt is er sprake van een daadwerkelijke duurzame verbetering.